Πώς επιδρά η πανδημία στις διακοπές – Πώς εξηγεί η Α. Κανδαράκη τον φόβο για τον εμβολιασμό (video)

“Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αρκετά μουδιασμένοι. Είμαστε περισσότερο μουδιασμένοι από ότι συνήθως” δήλωσε η Άννα Κανδαράκη, Κλινική Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και επισήμανε ότι τα αιτήματα για βοήθεια, αυτή την περίοδο της πανδημίας είναι πολύ περισσότερα από ότι συνήθως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” η κ. Κανδαράκη, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στην ψυχολογία μας, αλλά και το πώς θα ξεπεράσουμε τις φοβίες που έχουμε.

Σχολιάζοντας το θέμα του μη εμβολιασμού μεγάλης μερίδας κόσμου η ψυχολόγος ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα να τους πείσουμε.

Αν πάμε στη διαδικασία από την αρχή να τους πείσουμε θα έρθει η σύγκρουση. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλοι είναι ο παρονομαστής, ένας κοινός φόβος. Ο ένας φοβάται περισσότερο το εμβόλιο και ο άλλος τον ιό. Αυτό το παιχνίδι παίζεται και θα πέσουμε σε μεγάλη παγίδα να έρθει διχασμός γιατί φοβόμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε σε κατάσταση αντιπαράθεσης”.

Σύμφωνα με την κ. Κανδαράκη “έχει μπει το ατομικό πάνω από το συλλογικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παγκόσμιες απειλές. Κανείς δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα μόνος του. Χρειάζεται ομάδα για να κερδίσουμε”.

Μιλώντας για το θέμα της έλλειψης εμπιστοσύνης από μεγάλη μερίδα του κόσμου η κ. Κανδαράκη επισήμανε ότι “πρέπει να εμπιστευτούμε. Η καχυποψία μεταφέρεται και στα παιδιά και αν δεν μπορώ να συσχετιστώ, θα παράξω και μοναξιά”.

Σχολιάζοντας τέλος την ανάγκη του κόσμου να ταυτιστεί με κάτι αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούμπο, λέγοντας ότι το χρειαζόμασταν. “Ο Έλληνας νιώθει αυτή τη στιγμή μια ταύτιση.  Έχει μεγάλη σημασία, όμως, να μη ξεχνάμε τη δυσκολία που περνά κάποιος. Στην Ελλάδα έχουμε την οικογένεια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος