Α. Μπίνης: Η αναστολή λειτουργίας είναι πραγματική – Πώς ελέγχεται η αυθεντικότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού (video)

«Ήδη εφαρμόζονται κάποια νέα μέτρα. Το Σάββατο είχαμε σαράντα κυρώσεις αναστολής λειτουργίας, όταν το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε πάνω από τέσσερις», δήλωσε για τους ελέγχους στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης ο Αγγελος Μπίνης, διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

«Η αναστολή λειτουργίας είναι πραγματική. Αν ανοίξει μαγαζί στο οποίο έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας τότε οι κυρώσεις είναι πολύ σοβαρές, μέχρι την αφαίρεση αδείας», προειδοποίησε ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο κ. Μπίνης τόνισε ότι «πλέον έχουμε την αναστολή από την πρώτη παράβαση. Αυτό που περιμένουμε είναι κατά πόσο θα πάμε με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα ή θα έχουμε κάτι διαφορετικό».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου και των επιχειρηματιών είπε: «Δεν υπάρχουν αντίπαλοι σε αυτή την προσπάθεια. Και εμείς, μαζί με την ελληνική αστυνομία έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης προτού ξεκινήσουμε τους ελέγχους, εφόσον δεν προκύψει κάποιο νέο γεγονός».

Πώς γίνεται η είσοδος στα καταστήματα εστίασης

Τη διαδικασία εισόδου ενός εμβολιασμένου πελάτη σε ένα κατάστημα εστίασης περιέγραψε βήμα-βήμα ο Άγγελος Μπίνης: πράσινο χρώμα θα ανάψει όταν έχουν περάσει 14 ημέρες από τον εμβολιασμό του πελάτη. Σε περίπτωση που ανάψει κόκκινο χρώμα, στην σχετική εφαρμογή, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους μη εμβολιασμένους πελάτες.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπίνης «σε περίπτωση παράβασης, θα υπάρχει πρόστιμο για πελάτες και επιχειρηματίες. Για καταστήματα κάτω από 200 τετραγωνικά θα επιβάλεται πρόστιμο 2.000 € και κλείσιμο της επιχείρησης για 7 ημέρες, ενώ για μαγαζιά άνω των 200 τ.μ. το ποσό θα είναι 5.000 € και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας. Όσον αφορά τον πελάτη, σε περίπτωση που δεν έχει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού, το πρόστιμο είναι 300 €. Αν, όμως, έχει αποπειραθεί να νοθεύσει, να πλαστογραφήσει πιστοποιητικό άλλου, τότε έχουμε πρόστιμο 3.000 € στο φυσικό πρόσωπο και θα ακολουθήσει και η ποινική δίωξη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος