Στις 20 Ιανουαρίου, αστυνομικοί της ΔΑΟΕ είχαν ερευνήσει το κελί του Έλληνα ισοβίτη που έπεσε νεκρός στις φυλακές Δομοκού με δύο σφαίρες στο κεφάλι και δεν είχαν βρει όπλο, παρά μόνο κινητό που κατασχέθηκε, όπως και στον συνεργό του από την υπόθεση της Ζακύνθου που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Καθώς βεβαίως η υπόθεση έχει μόνο κενά, όπως πώς βρέθηκε το περίστροφο στα χέρια του ισοβίτη και πώς εντελώς βολικά εκτυλίχθηκαν όλα σε έναν χώρο χωρίς κάμερες με την παρουσία όσων βρίσκονταν εκεί. H διερεύνηση του περιστατικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον Βούλγαρο βαρυποινίτη να έχει συλληφθεί και να έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία.
Στην πραγματικότητά όμως και οι τρεις παρόντες στο περιστατικό βρίσκονται υπό έρευνα, συμπεριλαμβανομένου του αρχιφύλακα για τον οποίο από πριν οι Αρχές είχαν ερωτήματα για τον τρόπο που ασκούσε τα καθήκοντά του στις φυλακές.
Άλλωστε από τη διοίκηση των φυλακών είχε ζητηθεί η παραίτησή του για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του, την οποία είχε υποβάλει και παρέμενε στη θέση του μέχρι ευρέσεως του αντικαταστάτη του.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μαζί με τον αρχιφύλακα εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο αρχιφυλακείο ο Βούλγαρος που καταδικάστηκε για την εκτέλεση του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα, τον Οκτώβριο του 2018. Μαζί τους ήταν και ο διαβόητος Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι και παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, κάτι που ο ίδιος αρνείται αλλά προέκυψε από την προανάκριση.
Ο Βούλγαρος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, όρμησε και αφόπλισε τον Έλληνα βαρυποινίτη που φέρεται να πήγε εκεί με σκοπό να σκοτώσει τον αρχιφύλακα και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο Βούλγαρος τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Μάλιστα, πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του, εκ των οποίων, οι δύο σφαίρες τον βρήκαν στο κεφάλι.
Οι αστυνομικοί ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού και αν βεβαίως έχουν βάση όσα ισχυρίζονται οι υπόλοιποι τρεις εμπλεκόμενοι ή αν έγινε κάτι διαφορετικό, όπως αν πρόκειται για «παγίδα θανάτου», ύστερα από κάποια έξωθεν εντολή που προσπαθούν να καλύψουν και να παρουσιάσουν ως ένα τυχαίο περιστατικό αυτοάμυνας.
Στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες που να «βλέπουν» στο αρχιφυλακείο, ενώ από τη λήψη καταθέσεων άλλων κρατουμένων έως τώρα, άλλοι επιβεβαιώνουν όσα έγιναν όπως τα εξιστόρησαν οι πρωταγωνιστές, άλλοι ότι δεν είδαν και άλλοι ότι δεν γνωρίζουν τίποτα.
Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος