Πώς «χακάρονται» οι χρήστες των εφαρμογών γνωριμιών – Συμβουλές προστασίας για ασφαλή πλοήγηση (video)

Για το πώς επέδρασσε η πανδημία στην αύξηση χρήσης των εφαρμογών κοινωνικών δικτύωσης και γνωριμιών μέσω διαδικτύου, καθώς και τους κινδύνους παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μίλησε στην ΕΡΤ η Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

«Όταν κατεβάζουμε εφαρμογές από το Διαδίκτυο, πρέπει να διαβάζουμε αναλυτικά τους όρους χρήσεις γιατί πολλές φορές όποιος βιάζεται σκοντάφτει», ανέφερε η κα Ιωάννου συμβουλεύοντας μας να δημιουργήσουμε για αυτές τις εφαρμογές ένα νέο email και να μη χρησιμοποιούμε το προσωπικό ή επαγγελματικό μας».

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν αυτό το διάστημα στο Διαδίκτυο η Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Αυτό που παρατηρήθηκε είναι μπορεί να υπήρχε ένα σφάλμα στο σύστημα τα οποία διοχετεύονταν στην ίδια την εφαρμογή, αλλά να έδινε πρόσβαση μέσω διάδοσης κακόβουλου λογισμικού μέσω ενός κινητού».

Η κ. Ιωάννου μιλώντας για την αποπλάνηση μέσω Διαδικτύου επεσήμανε ότι είναι ένα μεγάλο ζήτημα για το οποίο οι εταιρείες έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τους χρήστες τους για τη διαρροή πληροφοριών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος