Μουδιασμένοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης μετά την ανακοίνωση των νέων υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Ο Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα, λέγοντας ότι μειώνονται οι δυνητικοί πελάτες και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας από το άτυπο lockdown.
Γ. Καββαθάς: Τεράστια η ζημία – Χρειάζεται στήριξη των κλάδων που πλήττονται
«Είναι τεράστια η ζημία» επισήμανε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Καββαθάς, προσθέτοντας ότι είναι περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων ενώ πλησιάζει και ο Δεκέμβριος, περίοδο κατά την οποία γίνεται ο μεγαλύτερος τζίρος του λιανεμπορίου.
Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν από το προσεχές Σάββατο οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης είπε: «Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων δούλευαν ως μεικτοί χώροι και από το Σάββατο θα δουλεύουν ως αμιγείς που σημαίνει ότι οποιοδήποτε ανεμβολίαστος θα πρέπει να επιβαρυνθεί με ένα – δύο rapid test για να μπορέσει να κάνει χρήση ενός χώρου εστίασης ή καφέ».
Θέλοντας ο κ. Καββαθάς να αντικρούσει το επιχείρημα ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία γιατί οι εξωτερικοί χώροι είχαν στην πράξη, μετατραπεί σε κλειστούς είπε χαρακτηριστικά: «Εξωτερικός χώρος είναι αυτός που είναι εκτός κτιριακής οριογραμμής και είναι ανοιχτός από δύο πλευρές και έχει ανεμοθώρακες σε ύψος 1.30 μ. Αν μια μικρή ομάδα συναδέλφων μου τους έχει μετατρέψει σε κλειστούς χώρους, αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει τον κλάδο σε καταστροφή».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ ο έλεγχος του εξωτερικού χώρου είναι πολύ δύσκολος γιατί «είναι πολύ δύσκολο για τον επιχειρηματία να διώξει από τα τραπεζοκαθίσματα τον ανεμβολίαστο πελάτη».
Π. Μενεξόπουλος: Κάποια πράγματα δεν εφαρμόζονται πρακτικά
Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή και ο Πάνος Μενεξόπουλος, γ.γ. του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που δυσχεραίνουν την δραστηριότητα των ανεμβολίαστων.
«Δεν ήταν έκπληξη. Μπορούμε να δούμε και άλλα πράγματα. Με κάποιον τρόπο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ένα μικρό μαγαζί και ιδίως ένας αυτοαπασχολούμενος δεν μπορεί να είναι και ελεγκτής και ελεγχόμενος. Κάποια πράγματα πρακτικά δεν εφαρμόζονται» τόνισε ο συνδικαλιστής που εκπροσωπεί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.
«Οι επιχειρήσεις δεν είναι μοχλός πίεσης για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Αν θέλουμε να σώσουμε την οικονομία, την υγεία μας και τις κοινωνικές μας επαφές θα πρέπει να εμβολιαστούμε», δήλωσε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, o οποίος προειδοποίησε ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος