ΠΟΠΥΣΥΠ: Ανανέωση των εποχικών πυροσβεστών χωρίς να κόβονται για το Δείκτη Μάζας Σώματος

Σύνοψη
  • Κανένας έμπειρος εποχικός πυροσβέστης δεν πρέπει να χάσει το «ψωμί» του για 1 – 2 – 3 κιλά επιπλέον, αναφέρει η ομοσπονδία.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, αλλά και με αποδέκτες, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους βουλευτές και τη ΓΣΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, θίγει το θέμα των κριτηρίων ανανέωσης των συμβάσεων.

Συγκεκριμένα η ΠΟΠΥΣΥΠ αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Δυστυχώς η αντιπυρική περίοδος φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, από κάθε άλλη χρονιά! Μετά λύπης μας όμως πληροφορούμαστε από Εποχικούς Συναδέλφους, που περνούν από έντεκα (11) γιατρούς οι άνδρες και δώδεκα (12) γιατρούς οι γυναίκες, πως κόβονται για το Δείκτη Μάζας Σώματός τους (Δ.Μ.Σ.), δηλαδή απολύονται για 1 – 2 – 3 κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό.

Κύριε Υπουργέ σύμφωνα με τα λεγόμενα σας «Θα έχουμε μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο».
Επομένως, δεν πρέπει κανένας Συνάδελφος να χάσει το «ψωμί» του για 1 – 2 – 3 κιλά επιπλέον, όταν μάλιστα η βαθμολογία του από τον εκάστοτε Διοικητή του είναι καλή! Αυτή η πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί στα τέσσερα (4) – πέντε (5) χρόνια προϋπηρεσίας ή και για κάποιους στα τριάντα (30) χρόνια προϋπηρεσίας, χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο σε αυτή τη δύσκολη ώρα!


Αν η οπτική οξύτητα ενός Συναδέλφου είναι (9/10) αντί για (10/10), τότε κόβεται. Αλήθεια, έπρεπε να κόβεται; Κάποιοι που έχουν στραβισμό και βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις, γιατί δεν κόβονται;


Στους Πυρονόμους, που με το Ν.4662/2020 έγιναν Αξιωματικοί, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους, μπήκαν αυτά τα κριτήρια, όπως ο Δ.Μ.Σ., που βάζετε στους Εποχικούς Συναδέλφους των 750 €; Γιατί δεν έγινε;


Ζητάμε λοιπόν κανένας Εποχικός Συνάδελφος να μην χάσει τη δουλειά του και να ληφθεί υπόψιν η αξιολόγηση του Διοικητή τους, μία αξιολόγηση που δυστυχώς την αγνοείτε και μας δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό!».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος