Πολύνεκρο ναυάγιο στη Λέσβο – Μαρτυρίες: Τουρκικά αλιευτικά συνόδευαν τη λέμβο με τους μετανάστες στα ελληνικά ύδατα

Νέα στοιχεία τα οποία ερευνά το ελληνικό Λιμενικό βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο.

Aπό τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτουν ευθύνες της τουρκικής πλευράς, καθώς όπως αναφέρουν η βάρκα τους έφτασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με συνοδεία τουρκικών αλιευτικών.

Συγκεκριμένα είπαν: «Ξεκινήσαμε από την Τουρκία. Μας συνόδευαν κάποια άλλα σκάφη, αλιευτικά. Είχαν βάλει την βάρκα μας ανάμεσά τους για να την προστατεύουν από τον καιρό. Μας πήγανε μέχρι ένα σημείο και μας άφησαν. Τα αλιευτικά μετά, έφυγαν. Εκαναν πίσω. Γύρισαν προς Τουρκία».

«Μολις μας άφησαν καταλάβαμε τον κακό καιρο. Όταν η βάρκα έμεινε μόνη της ξεκίνησε να την βαράει η θάλασσα. Μέχρι που στο τέλος βυθίστηκε η βάρκα μας. Ήταν τρομακτικό», εξομολογήθηκαν μάρτυρες που βίωσαν το ναυάγιο.

Υπενθυμίζεται ότι τους 18 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Λέσβο. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι 16 νεαρές γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές, μετά τη βύθιση λέμβου ανατολικά της Λέσβου, στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα ενώ ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα κι ένα αγόρι κάτω των 20 ετών. Λίγο αργότερα ήρθε και η πληροφορία της ΕΡΤ για ακόμα έναν νεκρό. Πρόκειται για την σορό ενός άνδρα που ανασύρθηκε από τον θαλάσσιο χώρο της Θερμής Λέσβου.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος