«Πωλητής για μία ώρα»: Και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλαδα στη δράση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

Εκ νέου το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συμμετείχε στην  καθιερωμένη δράση «Πωλητής για μία ώρα», μαζί με εθελοντές από το δίκτυο mazi.eu και πολίτες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου και το Σάββατο 25 Ιουνίου την καθιερωμένη αυτή δράση, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

H στόχευση της κοινωνικής πολιτικής της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ταυτίζεται με δράσεις φορέων όπως η «Σχεδία», αφού προωθούν όχι απλώς την οικονομική ενίσχυση αστέγων, ανέργων και άλλων οικονομικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, αλλά και τη σταδιακή επανένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, με την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών.

«Πωλητής για μία ώρα»: Και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλαδα στη δράση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

Περισσότερες πληροφορίες

Η δράση «Πωλητής για μία ώρα» πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, μήνα που υλοποιούνται πληθώρα δράσεων σε όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη στο πλαίσιο της «Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου».

Κατ’ εξαίρεση φέτος διοργανώθηκε τον Ιούνιο και όπως πάντα είναι αφιερωμένη στους ανά τον κόσμο πωλητές των περιοδικών δρόμου. Στο πλαίσιο της δράσης, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού, των ΜΜΕ, της κοινωνίας των πολιτών, οργανισμοί, αναγνώστες και υποστηρικτές του περιοδικού φορούν το κόκκινο γιλέκο των πωλητών της «σχεδίας» και καταλαμβάνουν για μία ώρα ένα από τα πόστα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος