Ζέρβας: 60 λεπτά το μέγιστο οι παρελάσεις, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα – Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γιορτάσει (video)

Στην εμβολιαστική κάλυψη άνω του 50% στην πόλη ως κατοχύρωση του να μην έχουμε όσα είχαμε πέρυσι με την πανδημία, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι», με αφορμή την ανησυχία που υπάρχει ενόψει του τριημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη και ενώ βρίσκεται «στο κόκκινο» ξανά το ιικό φορτίο στα λύματα.

«Τα σχολεία ανοίγουν, τα γήπεδα δέχονται κόσμο, η αγορά είναι ανοιχτή Πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στην κανονικότητα με όσο γίνεται περισσότερους εμβολιασμένους και λαμβάνοντας τα μέσα προστασίας» επισήμανε.

«Το να μη γιορτάσει η Θεσσαλονίκη τη μέρα της, την εθνική επέτειο, ειδικά φέτος που έχουμε και τον εορτασμό των 200 χρόνων, πραγματικά θα ήταν κάτι που θα έφερνε αντιδράσεις. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γιορτάσει, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι παρελάσεις θα είναι 60 λεπτά το μέγιστο. Όσοι θα έρθουν να προβούν στην τήρηση όλων των μέτρων, ώστε να απολαύσουν αυτή τη μέρα», είπε ακόμα ο κ. Ζέρβας.

«Στην Θεσσαλονίκη δεν “έκλεισε” τμήμα, ούτε καν αίθουσα ή τμήμα, λόγω κορονοϊού και αυτό είναι παρήγορο» τόνισε ακόμα ο δήμαρχος.

Αναφερθείς στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης για χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφορών από τον κόσμο, κάτι που δυσχεραίνει το μεγάλο ζήτημα. «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να πάρουμε μέτρα», σημείωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ανάπλασης περιχών της Θεσσαλονίκης, η οποία όπως είπε «βρίσκεται στο επίκεντρο επενδύσεων και ανάπτυξης».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος