Ζ. Κωνσταντοπούλου στο ΕΡΤNews: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και 60 βουλευτές της διαγράφηκαν να μη μιλήσουν» επισήμανε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» και τους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, λίγες ώρες μετά από την θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, που εντέλει καταψηφίστηκε.

Η κυβέρνηση, είπε, «πήρε στην πλάτη της την ευθύνη και τη συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη». Χαρακτήρισε ντροπιαστική τη διαδικασία στη Βουλή, οπου, οπως είπε, επιβραβεύτηκαν οι κ Μητσοτάκης και Καραμανλής για την αλαζονεία τους.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απέκρυψε τον αποκεφαλισμό των δύο πιο στενών συνεργατών του και δήλωσε ότι δεν γνωριζει τους λόγους για τους οποίους το έκανε. Επέρριψε την ευθύνη για όλα όσα έχουν γίνει στον κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας αμετανόητη την κυβέρνηση και επεσήμανε ότι ενώ γνώριζαν ότι τα τρένα πήγαιναν στα τυφλά, άφησαν τους ανθρώπους ανυπεράσπιστους με αποτέλεσμα να σπάσει όπως είπε, το απόστημα της διαφθοράς που σκοτώνει.

Μιλώντας για τη δικαιοσύνη και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, επεσήμανε ότι η δικογραφία τις πρώτες κρίσιμες ώρες ήταν στην τροχαία Λάρισας και κατόπιν με εντολή του Πρωθυπουργού στον εισαγγελέα Ντογιάκο, ο γιός του οποίου ήταν στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή. 

Εαν δεν δώσει την έγκριση η Βουλή, τόνισε, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ελέγξει. Ανέφερε ότι δεν έχει βγεί ακόμα απόφαση για το Μάτι και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να το επικαλείται. Ο κόσμος, πρόσθεσε, έχει την πεποίθηση ότι υπάρχει συγκάλυψη και η κοινωνία βοά ότι υπόλογοι είναι οι Καραμανλής, Μητσοτάκης και όσοι κυβερνητικοί ενεπλάκησαν στο έγκλημα των Τεμπών.

Τέλος άφησε αιχμές κατα της ΕΡΤ διότι έχει αποκλείσει το κόμμα της από τις εκπομπές της. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος