Ζ. Δημαδάμα στην ΕΡΤ: Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση από πρώην κομματικό στέλεχος

Σε δημόσια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε πριν από 20 χρόνια προχώρησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα στον απόηχο των αποκαλύψεων της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η κ. Δημαδάμα προχώρησε στη δική της καταγγελία μέσω άρθρου της στην εφημερίδας Τα Νεα μιλώντας για κομματικό στέλεχος χωρίς να το κατονομάζει το οποίο της επιτέθηκε μέσα σε ασανσέρ με τον ίδιο να βαφτίζει την παρενόχληση «ένδειξη συμπάθειας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ στην εκπομπή “Από τις 6” η κ. Δημαδάμα είπε ότι αρθρογράφησε με αφορμή το βίωμά της θεωρώντας πολύ σημαντικό να ανοίξουν στόματα. Χρειαζόμαστε θεσμικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Όλοι γνωρίζουμε περιστατικά, ξέρουμε τι συμβαίνει και πολλές φορές το θεωρούμε αυτονόητο, ακόμα και μέσα στην οικογένεια. Η μια αντίδραση είναι ότι το θύμα μπορεί να προκάλεσε, η άλλη, μη μιλάς γιατί δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα που πρέπει να αντιμετωπίσει τον προσωπικό της Γολγοθά χωρίς υποστήριξη πολλές φορές.

Η ίδια διευκρίνισε πως στη δική της περίπτωση δεν υπήρξε κακοποίηση ή βιασμός και πως το εν λόγω κομματικό στέλεχος έχει εδώ και πολλά χρόνια αποσυρθεί. Το ζήτημα δεν είναι οι λεπτομέρειες, το σημαντικό είναι να δοθεί η δυνατότητα στη γυναίκα της διπλανής πόρτας να βρει τη δύναμη να καταγγείλει φαινόμενα που γίνονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είπε και κάλεσε τις αρχές να κάνουν κι άλλα βήματα και να δείξουν διεξόδους σε θύματα, αλλά και να σταματήσει η διαπόμπευσή τους.

Είναι σημαντικό να στα σταματήσει η αόρατη βία των εκβιασμών που είναι δίπλα μας, στον εργασιακό χώρο, στο πανεπιστήμιο, παντού, και πρέπει επιτέλους να γίνουν βήματα και να δοθούν λύσεις, ώστε να μην υπάρχει αυτός ο Γολγοθάς μέχρι το δικαστήριο για τα θύματα, είπε η κ. Δημαδάμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος