Υψηλοί τόνοι στη Βουλή και για το θέμα τη ΕΡΤ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “ενδιαφέρεται μόνο να ψηφίσει το νομοσχέδιο για να δοθούν όπως είπε “αυξήσεις στα golden boys της EΡΤ” και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Σε υψηλούς τόνους και η απάντηση Λιβάνιου ο οποίος τόνισε ότι η ΕΡΤ έχει αλλάξει σελίδα και είναι σε συνεχή άνοδο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί την πανδημία και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τώρα, «όπου αγνοείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία», για να ψηφίσει «στα κρυφά» «αμοιβές για τα golden boys και δώρα στους καναλάρχες, μπας και σωθείτε».

Την κατηγόρησε επίσης ότι δεν δέχεται καν να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο η επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ να γίνεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, «ώστε από δω και πέρα να υπάρχει η δυνατότητα μιας συναινετικής εκλογής διοίκησης ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι δημόσια και όαση πλουραλισμού».

Ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, απάντησε χθες σχετικά με την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

“Για πρώτη φορά η κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα απευθείας διορισμών διοικήσεων και θα γίνεται μέσω ανοικτής διαδικασίας. Και να είστε σίγουροι ότι θα είναι απολύτως ανοιχτή διαδικασία με απολύτως διάφανη κριτήρια και επιτροπή που έχει την εκκίνηση του ίδιου του ΑΣΕΠ”.

Συνάντηση που διήρκεσε 45 λεπτά είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια της επιστολής που του απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας ανησυχία για τον τρόπο που νομοθετεί η Βουλή εν μέσω πανδημίας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες πρακτικές και φαινόμενα αντικοινοβουλευτικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αδιανόητο και κορυφαίο θέμα» την στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «μέχρι σήμερα δεν έχει ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το μείζον ζήτημα της συρρίκνωσης της δημοκρατίας», παρότι το σχετικό αίτημα το έχει καταθέσει από τις 23 Δεκεμβρίου.

ΕΡΤ1- ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος