Υπουργική τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια στην περιοχή Σαχέλ – Συμμετείχε ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Στο επίκεντρο υπουργικής τηλεδιάσκεψης τέθηκε η υποστήριξη των χωρών μελών της Ε.Ε. και των συμμετεχόντων της “Task Force Takuba” προς τα κράτη της περιοχής Σαχέλ στις επιχειρήσεις εναντίον των Ισλαμιστών εξτρεμιστών, ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη. Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την προεδρία της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, συμμετείχε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τη σημασία των δράσεων της Ε.Ε. και των κρατών – μελών της καθώς και της «Task Force Takuba» για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην περιοχή Σαχέλ.

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η αποσταθεροποίηση της περιοχής επηρεάζει το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ε.Ε., την θαλάσσια ασφάλεια και δημιουργεί μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη. Τόνισε, επίσης, ότι η έναρξη λειτουργίας ελληνικής πρεσβείας στη Σενεγάλη, υποδηλώνει την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην περιοχή αυτή καθώς και ότι εξετάζονται δυνατότητες συνεισφοράς σε πρωτοβουλίες και δράσεις της Γαλλίας και άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια της περιοχής.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν υπουργοί Άμυνας από κράτη – μέλη της Ε.Ε., τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Ουκρανία, καθώς και αξιωματούχοι από το Μάλι και τον Νίγηρα.

Εξάλλου, συζητήθηκαν τα συμπεράσματα ετησίας περιόδου αφότου συστάθηκε η «Task Force Takuba» καθώς και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των επόμενων ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος