Υπουργείο Εσωτερικών: Ανέλαβε η Καλλιόπη Σπανού – «Προτεραιότητα η ομαλή προεκλογική περίοδος»

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών, από τον Μάκη Βορίδη στη νέα, υπηρεσιακή υπουργό Καλλιόπη Σπανού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Σπανού στις πρώτες της δηλώσεις, προτεραιότητά της είναι να διεξαχθεί ομαλά η προεκλογική περίοδος και να εκφραστεί με ακεραιότητα η λαϊκή βούληση.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σπανού δήλωσε: «Η προτεραιότητά μας είναι να έχουμε μια ομαλή προεκλογική περίοδο, να πάνε οι διαδικασίες όπως πρέπει και να μπορεί να εκφραστεί η λαϊκή βούληση με την ακεραιότητα που πρέπει να εκφραστεί, γιατί αυτή είναι -όπως λέμε συχνά- η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας».

Υπουργείο Εσωτερικών: Ανέλαβε η Καλλιόπη Σπανού – «Προτεραιότητα η ομαλή προεκλογική περίοδος»

Υπενθυμίζεται ότι η Καλλιόπη Σπανού εξελέγη Συνήγορος του Πολίτη, έχοντας πλούσιο ακαδημαϊκό έργο. Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2011 εξελέγη Συνήγορος του Πολίτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θέση από την οποία αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2015. Από το 2003 έως το 2011 είχε επίσης υπηρετήσει ως Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη.

Αναμένεται τις επόμενες ώρες η κα Σπανού, η νέα υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών να συγκαλέσει τη διακομματική επιτροπή, που θα καθορίσει όλες τις προϋποθέσεις για την προεκλογική προβολή των κομμάτων.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος