ertnews.gr

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Δεν έχει τέλος η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων με την ένταση να παραμένει υψηλή
24/12 22:57
Υπόθεση παρακολουθήσεων: Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το θέμα των παρακολουθήσεων, εξακολουθεί να προκαλεί σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή νέο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ντοκουμέντο”, που αναφέρει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο στόχος 519 c και ήταν υπό παρακολούθηση για τα εξοπλιστικά και για αγορές ακινήτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση και την εισαγγελέα της ΕΥΠ, απαντήσεις, αναφέροντας ότι: «Πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήκωσε το γάντι και απάντησε στην Κουμουνδούρου ότι μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: «Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα- επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού».

Στρατιωτικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι για το θέμα των παρακουλουθήσεων έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και προσθέτουν

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνεχίζει και θα συνεχίσει να υπηρετεί απερίσπαστος τα καθήκοντα του, επίσης απολάμβανε και εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού και του ΚΥΣΕΑ.

Η Ελληνική Λύση τονίζει ότι δεν θΑ ακολουθήσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην εργαλειοποίηση των θεσμών για κομματικό όφελος.

Ρεπορτάζ: Kώστας Κωνσταντόπουλος

Πηγή: EΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version