Υπόθεση Γεωργούλη: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τηρείται το απόρρητο σε τυχόν καταγγελίες – Κανείς δεν μπορεί να γνώριζε το οτιδήποτε

Πληθαίνουν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις για επιπλέον περιπτώσεις με μαρτυρίες, στην υπόθεση Γεωργούλη οι οποίες κάνουν λόγο και για κακοποιητική εργασιακή συμπεριφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρμόδιο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου για τέτοιου είδους καταγγελίες, έχει προσφύγει συνεργάτης του κ. Γεωργούλη, ωστόσο όπως διευκρινίζει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, στο συγκεκριμένο γραφείο «κρατούν το απόρρητο» και δεν υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε, ή κάποιο κόμμα στο οποίο ανήκει αυτός που εμπλέκεται και καταγγέλεται να πληροφορηθεί το οτιδήποτε. «Ούτε από τις αρχές μπορούν τα κόμματα να μάθουν τι έχει γίνει, ούτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Έως και χθες το βράδυ, δεν είχε γίνει γνωστό πότε θα πάει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Επιπλέον επειδή έχουν παρέλθει ήδη τρία χρόνια από την καταγγελία της γυναίκας κατά του ευρωβουλευτή για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ακόμη και εάν κληθεί από τις αρχές για να καταθέσει το πιο πιθανόν είναι να μην προφυλακιστεί.

Δεν αποκλείεται να δει το φως της δημοσιότητας και νέα καταγγελία. Υπάρχει έντονη κινητικότητα αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Κάτι που επίσης συζητείται έντονα είναι ότι ο ίδιος είχε αλλάξει πολλούς συνεργάτες μέχρι τώρα, με πληροφορίες να μιλούν για τουλαχιστον πέντε άτομα.

Στην περίπτωση που αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη, οι αρχές θα στείλουν επιστολή και θα τον καλέσουν να καταθέσει, εξηγώντας τον λόγο που τον καλούν ή θα μπορούσε να πάει αστυνομικός στο σπίτι του να τον καλέσει να καταθέσει. Συνήθως, γίνεται με επιστολή.

Στη συνέχεια, ο ίδιος δίνει την δική του εκδοχή και εν συνεχεία ο ανακριτής αποφασίζει για προφυλάκιση ή μη.

Έγκριτοι νομικοί των Βρυξελλών αναφέρουν ότι επειδή έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια, το πιο πιθανόν είναι να μην προφυλακιστεί, αλλά αντιθέτως να δοθεί ημερομησία της δίκης λ.χ. σε ένα εξάμηνο και μέχρι τότε ο ίδιος θα παραμένει εκτός φυλακής και χωρίς περιοριστικούς όρους.

Εφόσον καταδικαστεί για βιασμό, η ποινή είναι από 5 μέχρι 10 χρόνια. Αναμένεται, πλέον, να συζητηθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων.

Ο κ. Γεωργούλης μέσω των δικηγόρων του, δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Σύμφωνα με φήμες στις Βρυξέλλες, υπάρχει και δεύτερη καταγγελία που αφορά σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του κ. Γεωργούλη, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει κάτι επισήμως.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος