Υπόθεση Αλ. Γεωργούλη: Ως και τρεις μήνες μέχρι να βγει απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο – Παρασκήνιο και πολιτική αντιπαράθεση

 Μια λακωνική ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρ. Μέτσολα ότι υπάρχει αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από τις αρμόδιες βελγικές αρχές, έδωσε το έναυσμα να τεθεί εκτός ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκτός κόμματος ο ευρωβουλευτής. Ο ίδιος κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή κατηγορία», ενώ επιβεβαιώνεται ότι η καταγγελία αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2020 -21. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, το θέμα πλέον βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι το πόρισμα και την απόφαση να αρθεί ή όχι ασυλία μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες. Φαίνεται ότι η καταγγελία έγινε τον Ιανουάριο του 2020 και τα τελευταία στοιχεία μιλούν για βαριά ποινικά αδικήματα. Αντίθετα, ο Αλέξης Γεωργούλης φέρεται να μίλησε για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για βαριά ποινικά αδικήματα, ενώ το ακριβές περιεχόμενο της κατηγορίας, παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η καταγγέλλουσα είναι υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Σοβαρή ποινική υπόθεση – Ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαρρέουν ονόματα

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτάται σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα θα προβεί μέσω του δικηγόρου της σε προσωρινά μέτρα για να μην διαρρέουν φωτογραφίες και προσωπικά της δεδομένα στο διαδίκτυο, τα οποία δεν είχαν διαρρεύσει εδώ και τρία χρόνια που είχε γίνει καταγγελία.

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους, διακριτικότητα και σοβαρότητα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει ότι η καταγγελία έγινε από στέλεχος του κόμματος.

«Είναι ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαρρέουν ονόματα χωρίς να σέβονται την ποινική διαδικασία», επισημαίνεται από το ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται και στη μυστικότητα της διαδικασίας από την ώρα που έγινε η καταγγελία πριν από τρία χρόνια.

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαψεύδεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η διαρροή ονομάτων και επισημαίνεται η άμεση απομάκρυνση του Αλέξη Γεωργούλια από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωομάδα, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει ότι πρόκειται για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία». 

«Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Γ. Αμανατίδης: Η καταγγελία αφορά σε παρενόχληση που έγινε το 2020

Άπό το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, τόνισε: ‘Εσκασε χθες και προκάλεσε σοκ αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι. Δεν είναι το ίδιο με την υπόθεση Παππά, πρόσθεσε ο Γ. Αμανατίδης.

Μάκης Βορίδης: Το ζήτημα γα το ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά

Υπάρχει παραπεμπτικό βούλευμα και αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για το Νίκο Παππά και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για πολιτική δίωξη; Το 13- 0 των Αρειοπαγιτών είναι πολιτικό;, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική. Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ στοχοποιείται συνεχώς αν κι έχει την πλέον αυστηρή στάση, δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμπεριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία, είπε ο Μάκης Βορίδης για να επισημάνει στη συνέχεια:

Αντιθέτως, είναι μείζον το ζήτημα Παππά γιατί πλέον, δεν υπάρχει ερωτηματικό. Εδώ έχουμε καταδίκη. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά.

Δημ. Παπαδημούλης: Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Περιμένουμε την κρίση των βελγικών αρχών, αλλά η θέση μας είναι ξεκάθαρη: μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. ( Πηγή: Διαδικτυακό κανάλι της «Ναυτεμπορικής»)

«Είναι απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Θεωρώ όμως ότι επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το ΠΑΣΟΚ. Ας είμαστε σοβαροί. Το θέμα πρέπει να κριθεί με τη σοβαρότητα που του αξίζει, πέρα από την ελληνική μικροπολιτική»., τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου, Λίνα Μπεθάνη, Γιάννης Φασουλάς

Βρυξέλλες -Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος