Υποψηφιότητα Γ. Μουζάλα για τη θέση του επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης

Την υποψηφιότητα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για την θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσίασε σε πρέσβεις και εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών του διεθνούς οργανισμού στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κατρούγκαλος εξήρε την προσωπικότητα και την αγωνιστικότητα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, «προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών, τόσο εντός της ΕΕ όσο και σε όλους τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου, πρωτίστως, του Συμβουλίου της Ευρώπης». Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε, πως θεωρεί την υποψηφιότητα Μουζάλα, ως υποψηφιότητα υψηλού ηθικού και πολιτικού συμβολισμού.

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Μουζάλας έδωσε έμφαση στη σημασία του ρόλου του επιτρόπου, ως ενεργού προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να απασχολούν μόνο πολιτικούς και κυβερνώντες, αλλά πρέπει να είναι θέμα ολόκληρης της κοινωνίας, και κυρίως της νεολαίας. Μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη, «χτίζοντας στο έργο που έχει ήδη επιτευχθεί, να δοθεί νέα πνοή στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αναβαθμισθούν οι στόχοι και προτεραιότητες ενός θεσμού που προασπίζει θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες».

Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας συμμετείχε και η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος