Δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες διεξάγονται για τις πληροφορίες περί ξυλοδαρμού του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού, για ασήμαντη αφορμή.
Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.
Η διένεξη ξεκίνησε όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε την Πέμπτη σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Τότε, ο βαρυποινίτης, Βασίλης Στεφανάκος, εισέβαλε στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντάς του «τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα».
Μετά το περιστατικό ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αναφορά διαμαρτυρίας στον εποπτεύοντα τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα, ενώ ο δικηγόρος του αναφερόμενος στην υπόθεση έκανε λόγο για “λεκτική αντιπαράθεση με κάποια έκφραση βιαιότητας”.
Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή, η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού.
“Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού”, καταλήγει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου.
Διαψεύδει τα περί ξυλοδαρμού του Α.Τσοχατζόπουλου, ο δικηγόρος του Στεφανάκου
Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Στεφανάκου, Βασίλης Καπερνάρος, χαρακτηρίζει “κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο” το δημοσίευμα εφημερίδας (το οποίο αναπαράχθηκε από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης), σύμφωνα με το οποίο ο πελάτης του ξυλοκόπησε στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος