“Τα επαναλαμβανόμενα εκ μέρους του ατοπήματα δεν συμβάλλουν στην επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό”, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του σχετικά με την “επαναλαμβανόμενη λανθασμένη αναφορά του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν στην ονομασία της πΓΔΜ”, στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
“Καλούμε τον Επίτροπο Χαν να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και να μην παραβιάζει, μεταξύ άλλων, τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις της ίδιας της ΕΕ. Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή όπου σχετικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Τα επαναλαμβανόμενα εκ μέρους του ατοπήματα δεν συμβάλλουν στην επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό. Δεν συνάδουν δε, με τον εποικοδομητικό ρόλο που οφείλουν να έχουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel», χρησιμοποίησε επανειλημμένα τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, δίνοντας συνέντευξη με αφορμή την παρουσίαση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια.
“Η διεύρυνση της ΕΕ είναι σαν μια ιστιοδρομία: αυτή την στιγμή η Σερβία και το Μαυροβούνιο προηγούνται”, τόνισε, εκτιμώντας ότι η ένταξη των δύο αυτών χωρών θα πραγματοποιηθεί το 2025.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σχετικές ειδήσεις:
- Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα-Οι ομιλίες (video)
- Πολιτική σύγκρουση για ονοματολογικό και συλλαλητήριο
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος