ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την συμφωνία Κροατίας – Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ

Τη συμφωνία Κροατίας – Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην Αδριατική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου χαιρετίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, καλεί όλα τα κράτη της περιοχής της Μεσογείου να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Χαιρετίζουμε την συμφωνία μεταξύ της Κροατίας και της Ιταλίας για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Αδριατική Θάλασσα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «η εν λόγω συμφωνία αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα της μοναδικής βάσης επί της οποίας θα πρέπει να επιλύονται τα ζητήματα αυτά, στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και γενικότερα».

Σημειώνει ότι «η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πρακτική αυτή, καθώς έχει ήδη συνάψει δύο σχετικές συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο και έχει συμφωνήσει να παραπέμψει από κοινού με την Αλβανία το ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».

«Καλούμε όλα τα κράτη της περιοχής να συμμορφωθούν με την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, ως γνωστόν, αποτελεί τμήμα του διεθνούς εθιμικού δικαίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος