Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση στη Βουλή 

Ολοκληρώθηκε μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση με την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, η ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την απολιγνιτοποίηση και την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνον η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κάνοντας λόγο για «ένα πολύ σημαντικό, ισχυρό, ευέλικτο και αποτελεσματικό σχέδιο, που θα εγκαθιδρύσει στη χώρα ένα νέο παραγωγικό ενεργειακό μοντέλο, ενισχύοντας την οικονομία και την ανάταξη της Δυτικής Μακεδονίας».

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν τους στόχους του νομοσχεδίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε ερημοποίηση τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ το ίδιο το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε «μη αναπτυξιακό», «αντιπεριβαλλοντικό», έως και «εγκληματικό».

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρέθηκε κυρίως η αποκατάσταση των εδαφών στις λιγνιτικές ζώνες, ο ρόλος και οι υποχρεώσεις της ΔΕΗ καθώς και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας με ανταποδοτικά κίνητρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος