Υπέρ της απλής αναλογικής, η ΔΗΜΑΡ. “Ρήγμα” στην Δημ. Συμπαράταξη

Το πρώτο ρήγμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη επισημοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο.

Η απόφαση αυτή της ΔΗΜΑΡ ήρθε την ώρα που η Φώφη Γεννηματά έκανε εισήγηση στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κ.Ο για καταψήφιση της πρότασης για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και τη θέσπιση της απλής αναλογικής

“Στη ΔΗΜΑΡ σταθερά έχουμε την θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής“, σημειώνεται στην απόφαση και υπογραμμίζεται ότι  η “θέση αυτή αποτελεί την 1η από τις 50 θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία αποφασίσθηκε στην πρόσφατη Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Μαΐου”.

“Αυτή η θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών θα υποστηριχθεί καθώς αποτελεί θέση μας” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με αφορμή επίσης τον εκλογικό νόμο η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι “ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του λαϊκισμού, δεξιού και αριστερού, είναι να διατηρήσεις την δική σου πολιτική αξιοπιστία”.

Για αυτό και θεωρεί ότι “η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη που ανασυγκροτείται, δεν πρέπει να γίνει, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εκλογές, συμπλήρωμα και δεκανίκι κανενός, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

αίθουσα σύνταξης ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος