Υπ. Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Δεύτερο λάθος» από ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Μετά το αρχικό λάθος επί της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαπράττει ένα δεύτερο λάθος», στο θέμα των παρακολουθήσεων αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως αδιαφανή τη διαδικασία στο σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις, η οποία ισχύει από την εποχή των δικών του κυβερνητικών ημερών.

Αναλυτικά στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Μετά το αρχικό λάθος επί της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαπράττει ένα δεύτερο λάθος επί της πολιτικής ουσίας: εγκαλεί την κυβέρνηση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μιας δράσης ψηφιοποίησης και διαφάνειας που πραγματοποίησε η παρούσα κυβέρνηση – καθώς όλα αυτά νομοθετήθηκαν με τους νόμους 4786/2021 και 4871/2021 – και όχι κάποια προηγούμενη.

Δηλαδή, για να γίνει απολύτως κατανοητό: το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει σήμερα τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών ως αδιαφανή – και που ποτέ εκείνο δεν μερίμνησε να αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους υλοποίησης, κάθε πλατφόρμα που πραγματοποιούμε συνιστά εκκρεμότητα της χώρας, εκκρεμότητες στις οποίες η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα όπως θεμελιώνει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών.

Αναλυτικές απαντήσεις για καθε επιμέρους ερώτημα θα δοθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την εκάστοτε αρμόδια αρχή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος