ΥΕΘΑ: Πυκνώνουν οι ενδείξεις για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο (video)

Σε διαρκή επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα παραμένει η Ελλάδα, καθώς η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία διαρκεί έως τις 2 Αυγούστου.

Πυκνώνουν οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης καθώς συνεχίζουν να αποχωρούν μονάδες παντός τύπου του τουρκικού στόλου προς το ναύσταθμο του Ακσαζ.

Το Ελληνικό ναυτικό διατηρεί τις θέσεις του χωρίς να αλλάξει τη διάταξη του και παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής και επαγρύπνησης. Όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος η ένταση θα εκλείψει όταν θα αποχωρήσουν στις βάσεις τους όλα τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι τα επιτελεία διατηρούν στο ακέραιο τους σχεδιασμούς της Ελληνικής Πλευράς
Και είναι προετοιμασμένα για όλα τα ενδεχόμενα καθώς το κύριο ζήτημα που απασχολεί τώρα τους ιθύνοντες είναι αν το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα παραμείνει αγκυροβολημένο στην Αττάλεια.
Την ίδια ώρα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διπλωματικός μαραθώνιος το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ συνεχίζει την δραστηριότητα του νοτιοδυτικά της Κρήτης, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα ανάμεσα Κύπρου και Αιγύπτου διεξήχθη μεγάλη Γάλλο-Αιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση.
Τέλος αύριο στην Αμφιάλη θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό της πυραυλακάτου “Υποπλοίαρχος Καραθανάσης”. Το σκάφος ανήκει στα ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων.

Ρεπορτάζ Δημήτρης Θωμάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος