Ξεκινούν τα έργα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα–Πύργος: Τέλος του 2024 ολοκληρώνεται το οδικό δίκτυο (video)

Έως το τέλος του 2022 θα υπάρχει ένα δευτερογενές ασφαλές οδικό δίκτυο και μέχρι τέλος του 2024 θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος με ένα μοντέρνο, εκσυγχρονισμένο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Αυτό διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, δεσμευόμενος ότι θα τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση του έργου και μετά το 2023. Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση που κάναμε με την ΕΕ λάβαμε το πιο σημαντικό: Πήραμε το “πράσινο φως” για την ολοκλήρωσή του, τελείωσε η τεράστια ταλαιπωρία 15 ετών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής προσθέτωντας ότι μπαίνει τέλος στο αδιέξοδο που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την τελική έγκριση, η οποία θα έρθει το επόμενο δίμηνο, θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου.

Για να γλιτώσουμε χρόνο θα πάμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα καταθέσουμε τη σύμβαση στη Βουλή προς κύρωση», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών.Αρχικά θα ξεκινήσουν τα έργα για την οδική ασφάλεια τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός του 2022. Έτσι μέσα στο 2022 θα έχουμε ένα δευτερογενές ασφαλές οδικό δίκτυο και το 2024 θα παραδοθεί ένα ολοκληρωμένο έργο, τόνισε ο κ.Καραμανλής.’Οπως διευκρίνισε, το έργο, θα ολοκληρωθεί τμηματικά και θα αρχίσει να παραδίδεται το 2023.

Απαντώντας ο κ. Καραμανλής σε άλλη ερώτηση, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παπά, σχετικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, απέρριψε τις κατηγορίες του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ευθύνεται για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν γιατί μετέθεσε το χρονοδιάγραμμα που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσουν τα έργα το 2020.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις και τις προσφυγές για να καθυστερήσει το έργο.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Καραμανλής, έχουν «ήδη αφιχθεί οι 15 από τις 18 συρμούς και είναι σε εξέλιξη οι δοκιμές τους».

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωσταντόπουλος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος