Ξεκίνησαν οι εργασίες της Προανακριτικής για το ρόλο Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis (video)

Άρχισε και πάλι σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή, για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων.

Ο Εμμανουήλ Βουλκίδης για την διαφημιστική του εταιρία εξετάζεται. Το FBI και ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων φαίνεται να έκαναν λόγο για μια διαφημιστική εταιρία, μέσω της οποίας γινόταν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δηλαδή τα χρήματα φαίνεται να πήγαιναν από εκεί σε πολιτικούς και γιατρούς.

Ο Εμμανουήλ Βουλκίδης είπε ότι τα μόνα χρήματα που έδωσε ο ίδιος, ήταν στον Δεσταμπασίδη, υπεύθυνο της διαφημιστικής εταιρίας Novartis, το ποσό 400.000 ευρώ για μια προμήθεια ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο μάρτυρας πρέπει να απαντήσει και για τα εικονικά τιμολόγια, αλλά και για την έφοδο που έκαναν οι εισαγγελείς σπίτι του και βρήκαν στα τιμολόγια το ποσό του ενός εκατομμυρίου και σαράντα έξι χιλιάδων ευρώ.

Ο διαφημιστής από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση και έχει υποβάλει μηνύσεις για το περιεχόμενο των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, για τα αδικήματα της ψεύδους κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο κ. Βουλκίδης έχει πει ότι δεν έχει γίνει καμία υπερτιμολόγηση ή εικονικότητα και ότι ουδέποτε η εταιρεία του ενεπλάκη σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και γενικότερα ουδέποτε συνδέθηκε με οιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Έχει καταθέσει επίσης ότι ουδέποτε είχε γνώση περί επιστροφής χρημάτων σε πολιτικά πρόσωπα και ουδέποτε έδωσε πίσω χρήματα στον Κων/νο Φρουζή, τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis.

Η επόμενη μάρτυρας θα είναι η κ. Ράικου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Λάμπρος Παναγιώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος