«Ως το τέλος Ιανουαρίου θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής για τις διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων”, ανέφερε ο Νίκος Βούτσης, παριστάμενος στην παρουσίαση του βιβλίου “Σελίδες Κατοχής” του Σπύρου Κουζινόπουλου.
Ταυτόχρονα θα ψηφιστεί η στρατηγική διεκδίκησης, σε νομικό, διακρατικό, διακοινοβουλευτικό επίπεδο, σε ευρωπαϊκή κλίμακα», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Κατά την εκδήλωση ο κ. Βούτσης κατέθεσε φωτοτυπία μεγάλης αφίσας, που έχει στο γραφείο του στη Βουλή, την οποία είχαν ξεκολλήσει αντιστασιακοί και απλοί άνθρωποι από κολώνα της ΔΕΗ: είναι η διαταγή για τον τουφεκισμό των 37, στις 23 Φεβρουαρίου 1943, με εντολή του Γερμανού στρατιωτικού διοικητή.
Με την παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου Σελίδες Κατοχής του Σπύρου Κουζινόπουλου. Ύστερα από πολυετή έρευνα, ο συγγραφέας παρουσιάζει συγκλονιστικές μαρτυρίες, αδημοσίευτα στοιχεία αλλά και ένα σπάνιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να φωτίσει πτυχές της σκοτεινής περιόδου της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος