Βούτσης: «Η συμφωνία για το ονοματολογικό θα τύχει ευρείας πλειοψηφίας» (video)

Στο μακεδονικό, την περικοπή των συντάξεων, αλλά και στο θέμα των εκλογών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΠΤΑ», και τη Βάλια Πετούρη.

Αναφορικά με το θέμα της περικοπής των συντάξεων ο Νίκος Βούτσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα εφαρμοστεί, τονίζοντας πως όλοι καταλαβαίνουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί πλέον να συμπιέζεται άλλο.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου δεν είναι στα μνημόνια και δεν θα είναι το συγκεκριμένο μέτρο συζητήσιμο στη βάση ενός πλαισίου αξιολόγησης, κάτι που συνέβαινε όταν η χώρα ήταν σε μνημονιακό κλοιό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι είναι μία εκκρεμότητα που πρέπει να τελειώσει, δεν προδίκασε τον χρόνο κατά τον οποίο θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, τόνισε όμως ότι θα υπάρξει σαφής –και μπορεί και ευρεία- πλειοψηφία.

Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι πως τον Μάϊο θα έχουμε τριπλές εκλογές.

Ερωτώμενος για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για σύμπλευση με τη ΝΔ στο παρασκήνιο με στόχο να προταθεί για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Βούτσης είπε «η βλακεία είναι ανίκητη» προχωρώντας τη σκέψη του σημείωσε μεταξύ άλλων πως «κατά καιρούς γράφονται διάφορα τέτοια ρεπορτάζ τα οποία είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος