Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

Υπερψηφίστηκε με 157 ψήφους υπέρ έναντι 141 «Όχι» και 1 «παρών», μετά από ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, πλην της Μαριέττας Γιαννάκου, που απουσίαζε για λόγους υγείας καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου δήλωσε «παρών».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προχώρησε στην κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων.

Η ενεργειακή κρίση «πρωταγωνίστησε» στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για ενεργειακό ολοκαύτωμα και την κυβέρνηση να τον κατηγορεί ότι -εκμεταλλευόμενος τις διεθνείς κρίσεις- προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα σε κλίμα αστάθειας.

«Αποτυχημένη είναι η πολιτική που με ευλάβεια ακολουθείτε. (…) Στην γιαλαντζί εκδοχή, την δική σας του φιλελευθερισμού, το κράτος θέλετε όχι να είναι εκεί για να στηρίζει την κοινωνία όταν χειμάζεται, αλλά για να γίνεται πελάτης ιδιωτικών συμφερόντων» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Είστε επιστήμονες στο ψέμα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν με τα ψέματα ξυπνάτε, με τα ψέματα κοιμάστε. (…) Οι διοικήσεις των τραπεζών παίρνανε επί ΣΥΡΙΖΑ ποσά μεγαλύτερα από αυτά που παίρνει η διοίκηση της ΔΕΗ» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Θέλω να σας ρωτήσω τι έχετε να πείτε για το ολοκαύτωμα που έχει γίνει στην ενέργεια, πιστεύετε ότι τα έχετε κάνει όλα καλά ή χρειάζεται να δώσετε κάποιες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας εκμεταλλευόμενος τις διεθνείς κρίσεις προσπαθεί να βυθίσει χώρα σε κλίμα αστάθειας υπονομεύοντας ακόμα και τις προσπάθειες εθνικής ασφαλείας» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος