ertnews.gr

Βουλή: Την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης (video)

06/06 16:00
Βουλή: Την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης (video)

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης, πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Μιλώντας την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλειδης Τσακαλώτος, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ενώ αναφέρθηκε στον , λέγοντας ότι με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, σε ποσοστό 67% των ιδιοκτητών, ο φόρος παραμένει ίδιος, σε 15% θα αυξηθεί και σε 18% θα μειωθεί.

Από το υπερπλεόνασμα, το 2019, το 100% θα δοθεί σε φοροελαφρύνσεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Την καθιέρωση στεγαστικού επιδόματος σε 1.350.000 άτομα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έως το τέλος Ιουνίου αναφέρει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Αξιοσημείωτη η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, χάρη στις θυσίες του λαού, τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών.

Πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από το 3,5% του ΑΕΠ που θα φθάνουν έως και 5,19% το 2022 προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022,  διευκολύνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο των παροχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Ενημέρωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ από υπουργούς για ΕΝΦΙΑ, συντάξεις, αφορολόγητο, χρέος (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version