Βουλή: Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής άρχισε η συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, η οποία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη.

Ο εισηγητής Μακάριος Λαζαρίδης είπε πως η συμφωνία μάς κάνει εθνικά υπερήφανους και ζήτησε από τα κόμματα να τη δουν μακριά από τα κομματικά συμφέροντα.

«Μήνυμα ομοψυχίας οφείλουμε να στείλουμε εκτός της αιθούσης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί κορυφαία εθνική στιγμή για τη χώρα και υπογράμμισε πως η ομοψυχία είναι εξίσου ισχυρό όπλο όπως οι φρεγάτες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού χαρακτήρισε θετική την προσέγγιση των δύο χωρών, δήλωσε ότι, αν δεν αλλάξουν το άρθρο 2, που δεν προβλέπει την αρωγή προς τη χώρα μας αν δεχτεί ένοπλη επίθεση στα όρια της ΑΟΖ, αλλά και τη μη αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ, δεν μπορεί το κόμμα του να υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Το ΚΙΝΑΛ θα δώσει θετική ψήφο, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρατήρησε όμως ότι υπάρχουν «γκρίζα» σημεία που χρειάζονται διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη συμφωνία που, όπως σημειώνει, δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Η Ελληνική Λύση θα ψηφίσει υπέρ, ενώ και το ΜέΡΑ25 θα την καταψηφίσει.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος