Αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που αφορά την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις φέρνει, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Έτσι, απαγορεύεται η συμμετοχή στην πολιτική ζωή του τόπου στις επόμενες εκλογές σε καταδικασθέντες πρώην βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους και δεν θα μπορούν να ψηφίσουν καθ΄όλη τη διάρκεια της επιβληθείσας ποινή τους.
Επίσης, θα απαγορεύεται η ιδιωτική χρηματοδότηση για κόμματα που ο πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας ή μέλος της Διοικούσας Επιτροπής έχει καταδικαστεί οριστικά.
Η τροπολογία που κατέθεσε ο Μ. Βορίδης περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».
Πηγή: ΕΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος