Βουλή: Η διελκυστίνδα στην προανακριτική για τα πρακτικά – Η κατάθεση του Δ. Βερύκιου (video )

Με νέες καταγγελίες  της εισηγήτριας της μειοψηφίας, Θεοδώρα Τζάκρη, για νόθευση των πρακτικών από το προεδρείο,  ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα η προανακριτική για τον Νίκο Παππά. Σήμερα καταθέτει  για την υπόθεση  και ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος ως ένας εκ  των στενών συνεργατών του  επιχειρηματία και ιδιοκτήτη  του τηλεοπτικού σταθμού  ALPHA  Δ. Κοντομηνά και φέρεται να είχε γνώση των  όσων συζητήθηκαν την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών.΄

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες,  φέρεται να επιβεβαίωσε και στην επιτροπή,  όπως του είπε ο κ.Κοντομηνάς , πως συναντήθηκε  με τον Χ. Καλογρίτσα ,μετά από αίτημα  του τελευταίου και μάλιστα ότι του ζήτησε να παραδώσει την ανεξαρτησία του σταθμού. Είπε χαρακτηριστικά  ότι ο κ. Καλογρίτσας  δεν ενδιαφερόταν  για την διοίκηση του καναλιού. Πάρα μόνον για πολιτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων. Ο μάρτυρας παντα σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μετέφερε τον προβληματισμό  του κ Κοντομηνά  ότι «Πώς μπορώ να συνεργαστώ με κάποιον  που δεν έχει μια στην τσέπη και απαξιώνει αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν;»  δηλαδή την τότε κυβέρνηση.

Για το θέμα των πρακτικών και τι καταγγελίες της κας Τζάκρη περί  αφαίρεσης των παρεμβάσεων  των βουλευτών της ΝΔ  κ.κ. Μαρκόπουλου και Τσαβδαρίδη , η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κατέθεσε τις στιχομυθίες των βουλευτών με τον μάρτυρα από τον τύπο προκειμένου να είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά.

Από την πλευρά του κ. Κελέση μεταφέρεται πως η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα είναι « αυτούσια» καταγεγραμμένη στα πρακτικά . Είναι απολύτως πιστά και δεν γράφονται σε αυτά μόνο όσα λέγονται εκτός μικροφώνου.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος