Θ. Δεμίρης- Εξεταστική: Νόμιμη η επισύνδεση Ν. Ανδρουλάκη – Η ΕΥΠ δεν διαθέτει κακόβουλο λογισμικό

Με την κατάθεση του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση παρακολούθησης των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα κλείνοντaς τον πρώτο κύκλο μαρτύρων, με τις καταθέσεις και των πρώην διοικητών της υπηρεσίας κατά την τελευταία δεκαετία.

Όπως είπε και στο πρώτο μέρος της κατάθεσής του την περασμένη Πέμπτη έτσι και σήμερα o κ. Δεμίρης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να υποστήριξε ότι τηρήθηκε η νομιμότητα των διαδικασιών για τις επισυνδέσεις τόσο του κ Ανδρουλάκη, όσο και του κ. Κουκάκη και ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά και έχει φιλτρα ελεγκτικά όπως είναι η ΑΔΑΕ, η Εισαγγελία και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Φέρεται να είπε ότι το 2018 οι επισυνδέσεις ήταν πολύ περισσότερες από το 202, ενώ τήρησε το απόρρητο σε ό,τι αφορά τους λόγους παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

Υποστήριξε πως από την ανάληψη των καθηκόντων του έχουν διακοπεί οι καταστροφές των αρχείων, ενώ επισήμανε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει το αρχείο Ανδρουλάκη, άρα δεν περιέχει κάτι η επισύνδεση. «Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια», φέρεται να είπε ο κ. Δεμίρης.

Επόμενος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει το απόγευμα είναι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕΧρήστος Ράμμος. Τις επόμενες μέρες αανμένεται να καταθέσουν εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπορεύονται τα επίμαχα λογισμικά Intellexa καιKRIKEL. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει ο κ. Ανδρουλάκης.

Να σημειωθεί ότι παραμένει πεδίο αντιπαράθεσης το θέμα του απορρήτου με την πλειοψηφία να κάνει σεβαστή την επίκλησή του από τους μάρτυρες και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για συσκότιση και για απόπειρα συγκάλυψης κάνοντας λόγο για “επιτροπή παρωδία”.

Ρεπορτάζ Εμανουέλλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος