Βουλή: Άρχισε η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές

Άρχισε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας. Το νομοσχέδιο συζητείται σε κοινές συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τον λόγο έχουν οι εισηγητές των κομμάτων, επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Αύριο, Τετάρτη 9 Ιουνίου, θα ακολουθήσουν η ακρόαση των φορέων και η συζήτηση των άρθρων και την Παρασκευή 11 Ιουνίου θα γίνει η Β’ Ανάγνωση, προκειμένου την προσεχή εβδομάδα να πραγματοποιηθεί η συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Mε την έναρξη της συνεδρίασης, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκειμένου να αποκρύψει το αντεργατικό και αντιδραστικό πρόσωπο του νομοσχέδιου, το φέρνει μαζί με δύο διεθνείς συμβάσεις και μία οδηγία. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε την απόσυρση του «βασικού κορμού» του νομοσχεδίου διότι «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο αντεργατικό, αντισυνταγματικό και αντιδραστικό» και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ακρόαση των φορέων να γίνει με φυσική παρουσία.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα και χωρίς να έχει δικαίωμα παρεμβαίνει στα συνδικάτα και καταργεί τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς.

Διεξοδική ακρόαση φορέων και μεγαλύτερες σε έκταση και αριθμό συνεδριάσεις στις επιτροπές και την Ολομέλεια ζήτησαν και οι ειδικοί αγορητές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Εισηγητής από τη ΝΔ έχει οριστεί ο βουλευτής Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος, από το βήμα της επιτροπής, εκ προοιμίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ επί σχεδόν μισό αιώνα εκφράζει αυθεντικά τις ανάγκες της κοινωνίας διότι έχει επιλέξει να υπηρετεί σταθερά το συμφέρον του ελληνικού λαού και γιατί είναι η φιλελεύθερη παράταξη που δεν εκπροσωπεί ειδικά συμφέροντα και ομάδες πίεσης. Γι’ αυτό και η παράταξη της ΝΔ και με αυτό το νομοσχέδιο, όπως είπε, αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις και κυρίως δεν υπάρχουν επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος