Βουλή: Αντιπαράθεση για τα απογευματινά χειρουργεία

Σύνοψη
  • «Κλείνετε το μάτι σε κάποιους λαθρεμπόρους του πρωϊνού ωραρίου που παίρνουν φακελάκια και τους λέτε να πάνε να κάνουν μαύρα. Νομίζετε ότι θα τα ασπρίσουν. Ο λαθρέμπορος δεν γίνεται νόμιμος έμπορος, πάρτε το χαμπάρι» είπε ο κ. Πολάκης
  • Είναι ο καθηγητής Στράντζαλης στον Ευαγγελισμό, ξέρουμε όλοι για ποιον μιλάμε, είναι λαθρέμπορος; Καλώ όλους τους γιατρούς που είναι γιατροί του ΕΣΥ μάχιμοι να δουν τη δήλωση του κ. Πολάκη ότι είναι λαθρέμποροι» είπε ο υφυπουργός Υγείας

Τα απογευματινά χειρουργεία βρέθηκαν στην αιχμή της αντιπαράθεσης στη Βουλή, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη να εκτιμά ότι δεν θα «περπατήσουν» και τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, να παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, στον ένα σχεδόν μήνα λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων, έχουν χειρουργηθεί 300 πολίτες και επιπλέον 170 να έχουν προγραμαμτιστεί για τις επόμενες 14 ημέρες.«Μας λέγατε ότι δεν λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία.

Ο υφυπουργός Υγείας σχολίασε και τις αναφορές του κ. Πολάκη στους γιατρούς του ΕΣΥ που κάνουν απογευματινά χειρουργεία. «Είπατε τους γιατρούς του ΕΣΥ που έβαλαν απογευματινά χειρουργεία λαθρέμπορους. Ο κ. Στράντζαλης στον Ευαγγελισμό, λαθρέμπορας; Είναι ο καθηγητής Στράντζαλης στον Ευαγγελισμό, ξέρουμε όλοι για ποιον μιλάμε, είναι λαθρέμπορος; Καλώ όλους τους γιατρούς που είναι γιατροί του ΕΣΥ μάχιμοι να δουν τη δήλωση του κ. Πολάκη ότι είναι λαθρέμποροι» είπε ο υφυπουργός Υγείας.

Π. Πολάκης: Απόγειο του θατσερικού νεοαδωνισμού της ακροδεξιάς πολιτικής

«Με τα απογευματινά χειρουργεία, αυτό το απόγειο του θατσερικού νεοαδωνισμού της ακροδεξιάς πολιτικής στον χώρο της υγείας, στον ένα μήνα εφαρμογής, την …τσακίσατε τη λίστα. Στον Ευαγγελισμό έγιναν οκτώ απογευματινά χειρουργεία, στο Αττικό έγιναν 14, στη Λάρισα, που υπάρχει μια φωλιά αδωνιστών εκεί που το τρέχουνε, καμιά εικοσαριά. Με λίγα λόγια, σκάρτα 100 έχουν γίνει σε όλη τη χώρα και τα μισά από αυτά, μπορεί και παραπάνω, δεν είναι από τη λίστα» είπε ο Παύλος Πολάκης, που εκτίμησε ότι κατακρημνίζεται το αφήγημα ότι οι γιατροί τρέχουν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία και ότι με τον τρόπο αυτό, θα διαλυθεί η λίστα των 107.000 ασθενών που περιμένουν χειρουργείο στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν θα πετύχουν τα απογευματινά χειρουργεία γιατί δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό. «Κλείνετε το μάτι σε κάποιους λαθρεμπόρους του πρωϊνού ωραρίου που παίρνουν φακελάκια και τους λέτε να πάνε να κάνουν μαύρα. Νομίζετε ότι θα τα ασπρίσουν. Ο λαθρέμπορος δεν γίνεται νόμιμος έμπορος, πάρτε το χαμπάρι» είπε ο κ. Πολάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος