Βιντεοκλήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς- Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος

Με τηλεδιασκέψεις ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς Αρχηγούς και ακούει τις προτάσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος επαφών και ο κ. Μητσοτάκης ενημερωσε το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. Αύριο έχει οριστεί η τηλεδιάσκεψη με το γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Μετά την επικοινωνία τους, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ήδη έχουμε καταθέσει προτάσεις, έτσι ώστε να θωρακιστεί -όσο αυτό είναι δυνατό- το δημόσιο σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό. Αυτές οι προτάσεις αφορούν την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, την άμεση ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό των χιλιάδων ιδιωτών γιατρών, την ανάγκη αποσυμφόρησης των νοσοκομείων, με 24ωρη λειτουργία των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, το άνοιγμα των ΜΕΘ, την άμεση πρόσληψη χιλιάδων υγειονομικών. Καταθέτουμε, επίσης, προτάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων, για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, που επηρεάζονται απ’ τις επιπτώσεις στην οικονομία και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Σε καμιά περίπτωση τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα δεν πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Αυτές τις προτάσεις επανέλαβα σήμερα στον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη. Ιδιαίτερα τόνισα την ανάγκη ότι σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες η αναγκαία ατομική ευθύνη, θα πρέπει να συμβαδίζει και πολύ περισσότερο να μην υποκαθιστά την κρατική ευθύνη’, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε: “Τα πράγματα θα ήταν οπωσδήποτε καλύτερα, αν έστω αυτά τα χρόνια δεν είχαν κλείσει, απ’ όλες τις κυβερνήσεις, νοσοκομειακές μονάδες, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει την Υγεία στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων και την αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα. Αυτές οι Μονάδες έστω και τώρα πρέπει να ξανανοίξουν”.

Βιντεοκλήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς- Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε νωρίτερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η οποία έγινε μέσω Skype, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Βελόπουλο για την πορεία της επιδημίας και για τα μέτρα αντιμετώπισης της. Από την πλευρά του ο κ Βελόπουλος κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης ο πρόεδρος του κόμματος, πρότεινε μεταξύ των άλλων, την καταβολή επιπρόσθετων επιδομάτων σε εργαζομένους που δουλεύουν για όλους εμάς αυτή την περίοδο (γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, εργαζόμενους στην καθαριότητα) καθώς και την επ’ αόριστο, αναστολή των πλειστηριασμών σε τράπεζες και σύσταση στις εισπρακτικές εταιρίες, να μην παρενοχλούν τους οφειλέτες σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Ακόμη, τη μείωση κατά 50% του ΦΠΑ, παντού, μέχρι τέλους της επιδημίας, για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά και την στήριξη της ρευστότητας με την αναβολή πληρωμής φόρων των επιχειρήσεων, καταβολή αποζημίωσης για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης στις επιχειρήσεις και την ταχύτερη προώθηση των φακέλων ΕΣΠΑ. Ο κ. Βελόπουλος πρότεινε στον πρωθυπουργό, να εξετάσει την κάλυψη του μισθολογικού κόστους από το κράτος, μέτρο που όπως υποστήριξε, εφαρμόζεται για στην Ολλανδία για 27. 000 επιχειρήσεις.

Πρότεινε επίσης, το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων και την διενέργεια ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας στα φαρμακεία.

Μια και πλέον ώρα κράτησε χθες, η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.
“Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας”, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά.

Σήμερα ο κ Μητσοτάκης θα έχει συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης στη 1 με τον ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στη 1.30 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και αύριο στις 11 με τον Γιάνη Βαρουφάκη του ΜΕΡΑ25.

Σχετική είδηση:Τηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη με Αλ. Τσίπρα και Φ. Γεννηματά-Τόνισαν τη σημασία του «Μένουμε Σπίτι» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος