Βελτιωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα – Οι αποφάσεις, οι αλλαγές και τα πρόσωπα (video)

Σε βελτιωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με έμφαση στους τομείς της Οικονομίας και της Ανάπτυξης, ενόψει της εκταμίευσης των επιδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Δύο είναι τα πρόσωπα – κλειδιά των σημερινών βελτιωτικών κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και τρεις οι στοχεύσεις.

Τα πρόσωπα

Το πρώτο πρόσωπο είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Αναβαθμίζεται από υφυπουργός Οικονομικών σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αναλαμβάνοντας το συντονισμό των κονδυλίων που θα εισρεύσουν στη χώρα, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Πρόκειται για ένα ποσό 72 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα κατευθυνθεί στην ανασυγκρότηση και τον συνολικό παραγωγικό αναπροσανατολισμό της εθνικής οικονομίας.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Παναγιώτης Τσακλόγλου. Μέλος της επιτροπής Πισσαρίδη, ο κ. Τσακλόγλου προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, σηματοδοτώντας τον επόμενο κύκλο ανοιγμάτων της κυβέρνησης προς τη συγκεκριμένη δεξαμενή ψηφοφόρων.

Το DNA των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα

H αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων δίνει ισχυρό ρόλο στα χαρτοφυλάκια Οικονομικών και Ανάπτυξης. Η υγειονομική κρίση, το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας και το σχέδιο για ένα νέο ΕΣΥ οδηγούν στην οργανωτική τόνωση του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας συμπληρώνεται, καθώς κυβερνητική προτεραιότητα είναι η απασχόληση και οι νέες θέσεις εργασίας.

Ουσιαστικά, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αφορούν προσθήκες. Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι κανένας υπουργός δεν άλλαξε. Η κυβέρνηση από εδώ και πέρα έχει δύσκολα ζητήματα να διαχειριστεί στον ορίζοντά της. Την πανδημία, αλλά και την εκταμίευση και διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός, έχοντας στο μυαλό του αυτές τις μεγάλες προκλήσεις και όντας ικανοποιημένος από την πορεία του κυβερνητικού σχήματος επέλεξε να μην τραβήξει το χαρτί του σαρωτικού ανασχηματισμού. Αφήνοντάς το εκ των πραγμάτων για το μέλλον…

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος