Βαρύ το κατηγορητήριο για Τουλουπάκη – Στις 22/7 η συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για Παπαγγελόπουλο (video)

Παράτυπες μέθοδοι απόσπασης καταθέσεων και κατασκευής προστατευόμενων μαρτύρων καθώς και επιλεκτικές διαρροές της δικογραφίας στην υπόθεση Novartis, οδήγησαν στην ποινική δίωξη εναντίον της επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Με βάση το πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής αντιμετωπίζει ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα η κυρία Τουλουπάκη διώκεται για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και για πέντε πλημμελήματα (παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων)

Πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας χαρακτήριζαν μονόδρομο την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη θεωρώντας δεσμευτική την πορισματική αναφορά του κ. Ζαχαρή.

Σε δηλώσεις της η εισαγγελέας Διαφθοράς υποστήριξε ότι “η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας”

“Είναι μια μέρα θλίψης για τη δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό” σημείωσε η ίδια.

Η δίωξη της κυρίας Τουλουπάκη προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση του σημείωσε ότι μετά την αποτυχία δεκάδων νομικών ακροβασιών και εκβιασμών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis, η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει πως οι δημόσιες απειλές και οι ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη του ερευνώμενου κ. Γεωργιάδη πως «θα τη βάλει φυλακή» δεν πήγαν χαμένες

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διερεύνηση και άλλων αξιόποινων πράξεων που επικαλούνται στις μηνύσεις τους οι κ. Σαμαράς, Λοβέρδος και Βενιζέλος αλλά και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων, όπως του Ιωάννη Αγγελή και της Ελένης Ράικου καθώς και των Νίκου Μανιαδάκη, Κωνσταντίνου Φρουζή και Νίκου Μανία.

Εν τω μεταξύ στις 22 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει αν θα παραπέμψει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η Προανακριτική έκανε το καθήκον της, το λόγο τώρα έχει η Βουλή και η Δικαιοσύνη, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Ιωάννης Μπούγας και πρόσθεσε “σεβαστήκαμε απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας του κυρίου Παπαγγελόπουλου. Με το πόρισμα προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης για οκτώ αδικήματα, για τα οποία υπάρχει δικαιολογία για το καθένα από αυτά και τα έλαβε υπόψιν της η Επιτροπή, δεν ήταν μία διατακτική απόφαση, τόνισε ο κ. Μπούγας.

Από την πλευρά του ο “πρωταγωνιστής” της υπόθεσης με δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα έκανε λόγο για επικίνδυνη μεθόδευση που πλήττει τη Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη.

“Πρόκειται για τη δίωξη ενός αθώου σημείωσε και για ένα κατήφορο, με παραβίαση όλων των διατάξεων του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας”  δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν φοβάται το Ειδικό Δικαστήριο

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος