Βαρουφάκης: «Ναι» στην πρόταση δυσπιστίας στην «Μητσοτάκης Α.Ε.» και σε κάθε Κυβέρνηση της ολιγαρχίας χωρίς σύνορα

«Αυτή την ώρα, που καταψηφίζουμε την «Μητσοτάκης Α.Ε.», καλούμε όλες και όλους ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας σε παλλαϊκή συμπόρευση κατά της ολιγαρχίας. Ναι, λοιπόν Ψήφος Δυσπιστίας απόψε στην «Μητσοτάκης Α.Ε.» αλλά και μομφής σε κάθε Κυβέρνηση της ολιγαρχίας χωρίς σύνορα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης παίρνοντας το λόγο την 3η και τελευταία μέρα της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι «ζούμε μέρες κατάρρευσης ενός μεγάλου ψέματος, ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει καλύτερα και το κράτος εποπτεύει».

«Η πρόταση μομφής μπορεί να μην τους ρίξει σήμερα αλλά θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεδάφιση αυτού του ψέματος», είπε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 και διερωτήθηκε: «πώς να λειτουργήσει το επιτελικό κράτος όταν οι ορντινάντσες είναι στην κυβέρνηση και το πραγματικό επιτελείο τούς καθοδηγεί από το παρασκήνιο;».

«Αυτοκινητόδρομους, ηλεκτρική ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, νερό όλους δηλαδή τους νευραλγικούς τομείς στους οποίους εξ ορισμού δεν υπάρχει αγορά, τους «παραχωρείτε», δηλαδή τους ξεπουλάτε στο όνομα της αγοράς, όχι σε επιχειρηματίες, αλλά σε κρατικοδίαιτους εισοδηματίες!», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης λέγοντας πως οι προτεραιότητες των ιδιωτών δεν είναι προτεραιότητες της κοινωνίας και μιλώντας για «εσκεμμένη αποτυχία».

«Η αποτροπή της αποτυχίας κοστίζει στους ολιγάρχες. Δεν είναι ανίκανοι. Απλά, κερδίζουν όταν δεν επενδύουν στην αποτροπή της καταστροφής. Πρόκειται για επικερδή, εσκεμμένη αποτυχία. Για τον ιδιώτη που εμπορεύεται τον δρόμο, ο απεγκλωβισμός του πολίτη είναι κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, η οποία όπως είπε «έφτασε το αποκορύφωμά της με την Ερντογανοποίηση της Χώρας από τον δήθεν φιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη» που έφτασε να «διώκει δημοσιογράφους επειδή έψαξαν τα σκάνδαλα των αφεντικών σας».

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για θλιβερή εικόνα των συναδέλφων της ΝΔ, οι οποίοι ήρθαν στη Βουλή αυτό το τριήμερο «για να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αναστήλωσης της εικόνας της κυβέρνησης».

«Θα είναι άξιο θαυμασμού, σε λίγο, πως, μετά την ομιλία του αρχηγού σας, θα πεταχτείτε όλες και όλοι λες και έχετε ελατήρια όρθιοι να τον αποθεώσετε», επεσήμανε.

Στη συνέχεια, αφού απευθύνθηκε στους «φίλους του ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας «μακριά από εμάς οι ίσες αποστάσεις», τους ρώτησε: «Αν πέσει η κυβέρνηση, υποθετικά, και ξαναβρεθείτε στο Μαξίμου, Πρωθυπουργός τώρα που λήγει η σύμβαση της Αττικής Οδού, θα την πάρετε πίσω στο Δημόσιο; Ή θα την παραχωρήσετε σε κάποιον άλλον της γνωστής παλιοπαρέας των ολιγαρχών;Ναι ή Όχι; Ρωτώ απολύτως καλοπροαίρετα. Λοιπόν κ. Τσίπρα; Πολύ φοβάμαι ότι στην ομιλία σας δεν θα απαντήσετε», σχολίασε ο κ. Βαρουφάκης και επικαλούμενος τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ανέφερε «στο τέλος, δεν θα θυμόμαστε τα λόγια του εχθρού αλλά την σιωπή των φίλων».

«Αν δεν δεσμευτείτε ότι η Αττική Οδός θα επανέλθει στο Δημόσιο, τρία τα τινά: α)δεν σας αφήνει η τρόικα, οπότε παραδέχεστε ότι δεν την διώξατε, β) πιστεύετε κι εσείς ότι οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες τα κάνουν όλα καλύτερα, γ) δεν πιστεύετε μεν ότι οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες τα κάνουν καλύτερα αλλά έχετε μπει κι εσείς στην μοιρασιά.

Όποιο από τα τρία και να ισχύει, ακυρώνεται από εσάς η οποιαδήποτε συζήτηση περί Προοδευτικής Διακυβέρνησης!», είπε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρουφάκης.

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, σήμερα, χθες, αύριο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και συμπεραίνοντας επανέλαβε ότι «οι κύριοι που κινούν νήματα αυτής της κυβέρνησης δεν είναι καν επιχειρηματίες, εισοδηματίες είναι».

«Αυτή την ώρα που καταψηφίζουμε την «Μητσοτάκης Α.Ε.», καλούμε τη Νεολαία, να βγει μπροστά και, ακηδεμόνευτη, να συγκρουστεί με το σύμπλεγμα κράτους και εταιρειών που, από κοινού, καταστρέφουν το Μέλλον τους, απαξιώνουν δημόσια σχολειά και πανεπιστήμια μέσω ευφάνταστων συστημάτων απ-αξιολόγησης, τους ωθούν στη μετανάστευση ερημοποιώντας τη χώρα, υπονομεύουν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και απειλούν την Ειρήνη στον Κόσμο.

Αυτή την ώρα, που καταψηφίζουμε την «Μητσοτάκης Α.Ε.», καλούμε όλες και όλους ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας σε παλλαϊκή συμπόρευση κατά της ολιγαρχίας.

Ναι, λοιπόν Ψήφος Δυσπιστίας απόψε στην «Μητσοτάκης Α.Ε.» αλλά και μομφής σε κάθε Κυβέρνηση της ολιγαρχίας χωρίς σύνορα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος