Βάκη: Τα πράγματα όπως εξελίσσονται στην Ευρώπη είναι λίαν επικίνδυνα (audio)

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου δήλωσε: Τα πράγματα όπως εξελίσσονται στην Ευρώπη είναι λίαν επικίνδυνα. Δυστυχώς φαίνεται ότι η Ακροδεξιά είναι αυτή που επιχειρεί να αποσπάσει πολιτική υπεραξία από μια κατάσταση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, η οποία είχε στίγμα νεοφιλελεύθερο στην οικονομία με αποτέλεσμα την λιτότητα και την ενίσχυση της Ακροδεξιάς, 

Δεν θεραπεύεται το δημοκρατικό έλλειμμα με μίσος για την δημοκρατία, αλλά με την ενίσχυσή της, πρόσθεσε. Δυστυχώς συνέβαλε στην άνοδο της Ακροδεξιάς και η διαχείριση του προσφυγικού, το ότι δεν υπήρξε μια δίκαιη κατανομή των βαρών, σημείωσε.

Η Ελλάδα- επεσήμανε η κ. Βάκη- έδωσε παράδειγμα αλληλεγγύης για την διαχείριση του προσφυγικού και σε ό,τι αφορά την διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό είπε ότι έχει απαντήσει ο κ. Βίτσας και έχει απαντήσει με στοιχεία ότι καμία κακοδιαχείριση δεν υπήρξε.

Ερωτηθείσα για τη συζήτηση του ΠτΔ και την συνταγματική αναθεώρηση είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και είναι ένα μείζον θέμα το οποίο πρέπει να γίνει και εκτίμησε ότι θα δοκιμαστεί σε αυτό το επίπεδο η δυνατότητα να υπάρχουν συναινέσεις με την κεντροαριστερά σε τέτοια θέματα θεσμικά και κορυφαία.

Ερωτηθείσα για τις γερμανικές αποζημιώσεις η κ. Βάκη τόνισε ότι, αυτή η κυβέρνηση έκανε μια Επιτροπή και κατέληξε σε ένα πόρισμα και βεβαίως θα τις διεκδικήσουμε και είναι κάτι που οφείλουμε στην ιστορική μας μνήμη, προσθέτοντας ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για την κατάληξη της προσπάθειας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος