Βάκη: Δεν είναι απίθανο να περάσει η διάταξη για τα ομόφυλα ζευγάρια και με τη συμβολή άλλων κομμάτων (audio)

Υπάρχει επιστολή δέκα βουλευτών στην οποία διατυπώνουν τις ενστάσεις τους όχι επί το συνόλω του νομοσχεδίου, αλλά σχετικά με τη διάταξη που αφορά την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι απίθανο ωστόσο να περάσει η συγκεκριμένη διάταξη και με τη συμβολή άλλων κομμάτων, εκτίμησε σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

Προϋπόθεση για να δεχθεί η κοινωνία κάτι τέτοιο είναι ο βαθμός ωριμότητάς της και αυτό αποτελεί ένα βήμα προόδου, επεσήμανε. Ερωτηθείσα για τις μονάδες της ΔΕΗ, η κα Βάκη ανέφερε ότι αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει την μερική αποεπένδυση της ΔΕΗ από το λιγνίτη, αφορά την πώληση δυο λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη και στη Φλώρινα.

Δεν θριαμβολογεί κανείς με αυτό το νομοσχέδιο και ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα. Η απόφαση αυτή καθορίσθηκε από δυο δεσμεύσεις από το ευρωπαϊκό δίκαιο και από τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, τόνισε. Καταλαβαίνω την ανησυχία των εργαζομένων, αλλά υπάρχουν πρόνοιες μέσα στο νομοσχέδιο για πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και έχουν δεσμευτεί αγοραστές για την απόδοση σημαντικών ανταποδοτικών ωφελημάτων στην Τοπική αυτοδιοίκηση ως περιβαλλοντικό ισοδύναμο, πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος