Κικίλιας: Σταθεροποίηση σε όλες τις περιφέρειες πλην Αν. Μακεδονίας – Θράκης – Ποιες περιοχές προβληματίζουν

Για σταθεροποίηση έως ελαφρά μείωση σε όλες τις περιφέρειες πλην της Αν. Μακεδονίας – Θράκης έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τακτικής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χθες ήταν 2.790 κρούσματα την ημέρα, ελαφρά μειούμενος από την προηγούμενη εβδομάδα που είχε ξεπεράσεις τις 3.000. Ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες μια σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6% και πρόσθεσε ότι υπάρχει μείωση και των ενεργών κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια, από πάνω από 30.000 την προηγούμενη βδομάδα στις 27.462.

“Σε όλες τις περιφέρειες της χώρας παρουσιάζεται μια σταθεροποίηση ως ελαφρά μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης όπου παρατηρείται τις τελευταίες μέρες έντονη αυξητική τάση και όπως καταλαβαίνετε σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του τελευταίου μήνα στη Δυτ. Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, αυτό πιέζει τα νοσοκομεία μας στη Β. Ελλάδα”.

Ειδικότερα για την Αττική σημείωσε ότι τα στοιχεία παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση κάτι που όπως τόνισε είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. “Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και να εφησυχάσουμε” υπογράμμισε ο κ.Κικίλιας λέγοντας ότι είναι ευθύνη όλων να προσπαθήσουμε και να τηρούμα πιστά τα μέτρα.

Πρόσθεσε ότι προβληματίζουν οι περιφερειακές ενότητες της Κάλυμνου, της Θάσου, του Έβρου, της Ροδόπης, της Πιερίας, της Φωκίδας, της Καβάλας, της Αρκαδίας, της Λευκάδας και της Πρέβεζας.

Για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι ξεπεράσαμε τους 2,2 εκατ. ενώ  έως τον Ιούνιο αναμένουμε στην Ελλάδα 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Τις επόμενες μέρες ανοίγει σταδιακά η πλατφόρμα για τους 18-59 με νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Στις 21/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και τους 55-59 ενώ στις 24/4 για τους 50-54.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος