Σταθεροποίηση κρουσμάτων σε μεγάλες περιφέρειες – Με μήνυμα τα νέα ραντεβού

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας έκαναν να αντιδράσουμε άμεσα για τον εμβολιασμό τόνισε ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Ανέφερε ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών αναβάλλαμε ραντεβού που αφορούσαν την πρώτη δόση αλλά και τη δεύτερη δόση ενώ υπάρχει μέριμνα για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό τους με μήνυμα για την ημέρα και ώρα εμβολιασμού.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι για να μην χαθούν οι δόσεις των εμβολίων από ραντεβού που αναβλήθηκαν με την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων δόθηκαν πάνω από 450 δόσεις σε εργαζόμενους και τρόφιμους στις φυλακές Κορυδαλλού, 200 στην Αμυγδαλέζα ενώ εμβολιάστηκαν και ένστολοι και στρατιωτικοί. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κρατικη μηχανή λειτούργησε για να μη χαθούν υπερπολύτιμες δόσεις.

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είπε ότι παρατηρείται αύξηση σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αχαΐα, την Εύβοια, στο Ρέθυμνο, στην Ηλεία, στην Κορινθία, στη Θάσο, στην Αργολίδα, στη Βοιωτία, στην Κεφαλλονιά, στην Κάλυμνο, στην Κάρπαθο, στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο. Πρέπει όμως να πω, είπε ο κ. Κικίλιας, ότι στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν.

Για τις κλίνες MEΘ στην επικράτεια είπε ότι 449 είναι κενές. Στην Αττική υπάρχουν 110 κενές και 489 είναι κατειλημμένες. Για την πληρότητα στις ΜΕΘ Covid, ο υπουργός είπε ότι στην επικράτεια από τις συνολικά 656 κλίνες, οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές. Στην Αττική από τις συνολικά 240 κλίνες οι 204 είναι κατειλημμένες και έχουν μείνει 36 κενές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος