#USGreece2021: Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Ελλάδας διαμηνύει η αμερικανική πρεσβεία

Το μήνυμα πως οι ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας κατά την Επανάσταση, τα χρόνια του Σχεδίου Μάρσαλ, της οικονομικής κρίσης και θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην Ελλάδα τώρα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, αλλά και στο μέλλον, στέλνει η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το λογότυπο #USGreece2021.

Το λογότυπο αυτό θα χρησιμοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση για τον εορτασμό της 200ής επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και «των ισχυρών δεσμών φιλίας» μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο παρουσίασε, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας επισημαίνει πως το λογότυπο είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι οι δύο χώρες μας ήταν στενοί σύμμαχοι από την ανεξαρτησία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται στον 22ο στίχο του Ύμνου της Ελευθερίας του Διονύσιου Σολωμού, του εθνικού ύμνου της Ελλάδας. “Το λογότυπο βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, την ενότητα, τη φιλία και την υπερηφάνεια. Εικονογραφεί τη σεβαστή και αρμονική σχέση μεταξύ των χωρών μας, με την κάθε μία να παίζει ρόλο στον αγώνα της άλλης για ανεξαρτησία», επισημαίνεται.

Πηγή:ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος