Τζαβάρας: “Η ενότητα στους εθνικούς στόχους είναι προαπαιτούμενο για μία συντεταγμένη ιστορική πορεία” (audio)

Ο βουλευτής της ΝΔ , Κώστας Τζαβάρας μίλησε στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στην εκπομπή “Απολύτως σχετικό” που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο Σκοπιανό, την θέση της ΝΔ απέναντι στο συλλαλητήριο και για το τι περιμένει η ΝΔ από την κυβέρνηση για την οριστική επίλυση του θέματος της ΠΓΔΜ.

Ο Βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά της ακολουθώντας την μέθοδο μυστικής διπλωματίας στον χειρισμό εθνικών θεμάτων. Εδώ ταιριάζει η μνημειώδης κατ’ εμέ φράση (του Κυριάκου Μητσοτάκη) : Είναι αδιανόητο να προσπαθούμε να διχάζουμε τους Έλληνες για να παραμείνουν ενωμένοι οι Σκοπιανοί. Η ενότητα στους εθνικούς στόχους θεωρώ ότι είναι προαπαιτούμενο για μία συντεταγμένη ιστορική πορεία. Όντας διχασμένοι στο παρελθόν δεν πετύχαμε κανέναν στόχο».

Στην ερώτηση για τα συλλαλητήρια ο κος Κ. Τζαβάρας τόνισε πως «Ο πρόεδρος της ΝΔ επέτρεψε σε όποιον θέλει να πάει στο συλλαλητήριο αλλά αυτός ο ογκώδης παλμός από το πλήθος, λανθασμένα χαρακτηρισμένο ως πλήθος ακραία φασιστικών ιδεών, διεκδικούσε την αναγνώριση μίας ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας. Αυτό το θεωρώ έντιμο, δίκαιο, ηθικό και εθνικό» είπε χαρακτηριστικά.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΜΔ ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επίλυση του Σκοπιανού ως πακέτο, δηλαδή πρώτα να βρούμε τα θέματα του αλυτρωτισμού και να τα απαλείψουμε από το σύνταγμα».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε εάν ο κος Ζόραν Ζάεφ «θα βάλει πλώρη να βρει 80 βουλευτές από το σύνολο των 120 της Βουλής για να κάνει την αναθεώρηση του συντάγματος που απαιτείται» ενώ παράλληλα  «εμείς δείχνουμε τις προθέσεις μας και φέρνουμε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με το οποίο εγκρίνουμε τη συμφωνία για τη σύνδεση των Σκοπίων;».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος