Τσίπρας και Αναστασιάδης συντονίζονται για το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τσιπρα ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα Πέμπτη και Παρασκευή, με κορυφή στην ατζέντα και το εθνικό μας θέμα και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Αθήνα και Λευκωσία προτείνουν νέα διάσκεψη, μετά από έναν προπαρασκευαστικό διάλογο Αθήνας-Αγκυρας, γεγονός που αναδεικνύει σε σημαντική την επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν καθώς θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, δεδομένου ότι ο ίδιος προσωπικά λαμβάνει τις μεγάλες αποφάσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως το Κυπριακό.

Εάν σημειωθεί πρόοδος στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, τότε το ενδεχόμενο σύγκλησης νέας διάσκεψης για το Κυπριακό, θεωρείται πολύ πιθανό.

Την ίδια ώρα θα μπορεί να προχωρήσει και ένας δικοινοτικός διάλογος σε επίπεδο ηγετών επί των θεμάτων που υπάρχουν στην ατζέντα των συνομιλιών του Κρανς Μοντάνα. Ωστόσο, πριν από την ολοκλήρωση των προεδρικών εκλογών δεν αναμένεται να υπάρξει κίνηση σε δικοινοτικό επίπεδο που θα δίνει ώθηση στις συνομιλίες. Εξάλλου, όλοι όσοι παρακολουθούν είτε άμεσα είτε έμμεσα το Κυπριακό δεν βλέπουν δυνατότητα επανέναρξης του διαλόγου πριν το πέρας των εκλογικών διαδικασιών. Απ’ εκεί και πέρα, το ποιες κινήσεις θα γίνουν θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών και το ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος