Τσίπρας: «Εμβληματική μεταρρύθμιση το νομοσχέδιο για την υγεία» (video)

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική και εμβληματική μεταρρύθμιση, το νομοσχέδιο για την υγεία. Από το βήμα της βουλής ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά οριστικής λήξης της περιόδου των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία συνολική αλλαγή στον προσανατολισμό και τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας, στο οποίο μέσα από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα για έγκαιρη διάγνωση, αποφεύγοντας τις χρόνιες αναμονές.

«Το δικό μας αξιακό φορτίο, η πολιτική ταυτότητα και οι αρχές μας, είναι εγγεγραμμένες σε κάθε παρέμβαση στην Υγεία», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την υγεία.

«Η νέα εποχή για τη χώρα πρέπει να χτιστεί και διαμορφώνεται ήδη από τώρα. Η επανεθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, οργανικό κομμάτι αυτής της εποχής το οποίο λεηλατήθηκε στα χρόνια των μνημονίων», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι κυρίαρχοι κύκλοι συνέδεαν μονοσήμαντα την αξιοπιστία της χώρας με την προθυμία των ηγεσιών της να υπακούουν στους δανειστές. Δεν υπήρξε μεγαλύτερο έλλειμμα αξιοπιστίας από την περίοδο 2010 έως 2014, όταν από το βήμα της Βουλής ακούστηκε ότι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε, ότι είναι ευλογία ότι μαζί τα φάγαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δώσαμε και δίνουμε μία μάχη στην προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά αυτό το όραμα σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για κόμμα που εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός διάβασε απόσπασμα από συνέντευξη του βουλευτή της Ν.Δ, Ιάσονα Φωτήλα, σε ραδιοφωνικό σταθμό στην οποία ανέφερε πως «είναι ουτοπική η προσπάθεια της κυβέρνησης να θέλει να δημιουργήσει κέντρα υγείας σε κάθε πόλη. Αντί η κυβέρνηση να φτιάξει Τοπικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας, θα μπορούσαν να γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικά νοσοκομεία, με ιδιώτες γιατρού προκειμένου να κινηθεί το χρήμα στην οικονομία».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι «Εσείς λοιπόν είστε το κόμμα που υπηρετεί με σαφήνεια και με σταθερότητα τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της παιδείας, στον χώρος της υγείας, στον χώρο της κοινωνικής πρόνοιας. Εμείς έχουμε μία άλλη αντίληψη. Αυτή της ισότητας, της δικαιοσύνης, της καθολικότητας. Γι’ αυτό και ο αρχηγός σας δεν μπορεί να έρχεται σε αυτό το βήμα και κάνει αναφορά στους πολίτες της Δυτικής Αττικής».

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση

«Μετωπική» στη Βουλή για την πρωτοβάθμια περίθαλψη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος