Τσαβούσογλου: «Αμφισβητείται η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο» – «Η Ελλάδα έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. Υποστήριξε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει «σύμπλεγμα κατωτερότητας», προσθέτοντας: «Κάθε μέρα βγαίνουν και επιτίθενται στην Τουρκία».

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία η Τουρκία δεν μπορεί να συμφωνήσει με την Ελλάδα εδώ και χρόνια. «Γράψαμε δύο επιστολές στον ΟΗΕ. Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει την πολιτική των παραβιάσεων, θα τεθεί θέμα με την κυριαρχία αυτών των νησιών. Το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά εδώ σήμερα, η επιστολή μας είναι πολύ σαφής», είπε.

«Επειδή νομικά δεν μπορούν να μας απαντήσουν, γίνονται επιθετικοί. Δίνουν παράλογες απαντήσεις και κάνουν δημαγωγικές δηλώσεις (…) Οι Έλληνες κυβερνώντες έχουν σύμπλεγμα κατωτερότητας» δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «το καθεστώς των νησιών θα συζητηθεί εάν δεν εγκαταλείψουν τις παραβιάσεις».

«Είναι πολύ καλοί στο να κλαίνε ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση. Έρχονται και σε αγκαλιάζουν, αλλά όταν γυρίζουν την πλάτη, μνησικακία, μίσος, ψέματα, συκοφαντίες.  Αυτά δεν ταιριάζουν σε χώρες και ηγέτες. Ξαναλέω ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει σαν άντρας στις επιστολές μας. Έχουμε έγγραφα, αν δεν σταματήσουν αυτές οι παραβιάσεις, θα τεθεί θέμα με την κυριαρχία των νησιών» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος